Referenssit

Torbo-märkäsuihkupuhallusmenetelmä on valittu useiden arvo- ja suojelukohteiden puhdistusmetodiksi. Mainittakoon esim. Presidentinlinnan julkisivun maalinpoisto kesällä -06, Ympäristöministeriö -01 ja -06, Valtioneuvostonlinna, Senaattisentteri, Munkkiniemen-, Munkkivuoren, Käpylän- ja Paavalinkirkko, Lahden musiikkitalo, Työtuomioistuin, Helsingin kauppakorkeakoulu, Norjan suurlähetystö, listaa voisi jatkaa loputtomiin. Hellävaraisuudestaan huolimatta on Torbo tehokas, pölyttömyyttä ja ympäristöystävällisyyttä unohtamatta.

Katso suomalainen Torbo-esittelyvideo.
Katso metallinpuhallusvideo.
Muita päämiehen (Torbo ENGINEERING KEIZERS GmbH) Torbo-videoita.

Puuseinän maalinpoisto

Torbo soveltuu myös puupintojen maalinpoistoon. Poistoon voi käyttää hiekkaa, mikrohiekkaa, kalkkia tai soodaa. Puun pinta ei vahingoitu eikä naapurusto kärsi pölyhaitoista.
08.02.2012

Terasti puhtaaksi

Ensimmäinen terastipintainen julkisivu, joka on puhdistettu MIKROHIEKALLA.
Sähkötalon suojeltu julkisivu sai puhtaat kasvot joulukuussa -06. Torbon pölytön ja hellävarainen tekniikka ja MIKROHIEKKA mahdollisti muuten mahdottoman puhdistustyön. Puhallusmateriaalia kului ainoastaan 1,6 kg / m²,  joka on uskomattoman vähän. Pintaan ei tehonneet kemikaalit eikä kuumapaine- / höyrypesu. Pinnan puhdistamiseen kului 3 työpäivää.
08.12.2006

Kahitiilien pesu

Kahitiilen pesu onnistuu vaivattomasti Torbolla, kun puhallusaineena on kalkki. Kuvan Munkkivuoren kirkon julkisivutyö suoritettiin talvityönä. Vaikka lunta ei näykään, oli aamuisin yli -10 °C pakkasta. Torbolla työskentelet vuoden ympäri.
21.11.2006

Lasikuituveneen puhallus

Lasikuituveneen puhallus onnistuu mainiosti TORBOLLA. Pölyttömyys takaa sen, ettei muut veneilijät joudu kärsimään.
20.11.2006

Tiiliseinän puhdistus

Teollisuusalueen tiiliseinä saatiin uudenveroiseksi käyttäen Torbon kehittämää ROTAATIOSUUTINTA. Puhallusmateriaalina kalkki.
Kuvasta ilmenee hyvin myös menetelmän pölyttömyys.
17.11.2006

Kultaranta

Kuvassa Kultarannan julkisivu saa arvoisensa puhdistuksen. Työn aikana mm. poistettiin vuosikymmenien kalkkisaostumat, saumaa vahingoittamatta ja graniitin pintaa muuttamatta.
Torbo on alansa aatelinen !
14.11.2006

Latvia

Kesällä 04 toimitimme Latviaan käytetyn Torbo TC 75:n.
29.06.2006

Lasikuulapuhallus

Voimalaitoksen turbiinin lasikuulapuhallus. Puhallusveden mukana inhibiittori, joka estää ruostumisen työskentelyn aikana. Vähäinen puhallusmateriaalin tarve tuo suuren säästön.
29.06.2005

Elementtien puhallus

Betoniliiman poisto jo tehtaalla käy kätevästi. Ja on hyvää palvelua.
Työn voi suorittaa vähäisen roiskeen ja pölyn muodostumisen ansiosta vaikka sisätiloissa.
31.01.2005

Maansiirtokone

“Kasipari” vuorokausi puhalluksen jälkeen. Yhä ruosteettomana maalaamoon menossa.
06.01.2005

Lincoln -49

Entisöitävästä -49 Lincolnista saatiin maalit ja massat nopesti pois peltiä venyttämättä ja pölyttömästi TORBOLLA. Veden mukana tuleva inhibiitti piti korin ruosteesta vapaana.
27.11.2004

Tornitalo Tartossa

Tornitalo Tartossa Torbolla puhtaaksi. Räystäskorkeus 50 m. Letkua tarvittiin 60 m. Kompressorin koko oli ainoastaan 3.1 m³/min. Neliöitä kohteessa oli 4500 ja pinta pesubetonia. Työ suoritetiin kokonaisuudessaan kelkasta. Valmista pintaa syntyi parhaana päivänä yli 450 m².
17.08.2004

Pölytön parvekepuhallus

Torbon pölytön menetelmä mahdollistaa parvekepuhallukset yhä useammissa kohteissa ilman huputusta. Tarvittavan hiekan määrä jopa 70 % vähäisempi perinteisiin menetelmiin verrattuna. Selvää säästöä jäte- ja jälkisiivouskustannuksissa.

Ote Uudenmaan työsuojelupiirin kirjeestä (Dnrn 479/49/97):

“Tällä hetkellä työnsuojeluvalvonnassa hyväksyttäviä työmenetelmiä ovat seuraavat:

Työ tehdään perinteisellä märkähiekkapuhallustekniikalla, jossa veden ja hiekan sekoitus tapahtuu puhaltajan säädeltävissä olevan suuttimen avulla. Tällöin työ on tehtävä kiinteältä ja peitetyltä telineeltä.
Käytetään ns. Torbo-menetelmää, jossa pölyn muodostuminen on huomattavasti pienempää. Menetelmässä vesi ja hiekka sekoittuvat erillisessä säiliössä massaksi, joka puhalletaan. Työalustana tällä menetelmällä voidaan käyttää hammastankohenkilönostinta, jonka työskentelytaso peitetään.”
30.07.2004

Entisöintikohde Tallinnassa

Tallinnalaisen entisöintikohteen sisäpintojen maalin poisto.
Kuvassa paikallinen yrittäjä Jaak Soolep Multiprits OU:stä, jolle Torbo Service Finland on toimittanut Torbocar 32 3,8 m³ ja 2 kpl Torbocar 37 5 m³ ilmantuotolla.
22.07.2004

Kalkkimaalin poisto

Nostintyönä tehtävä maalinpoisto.
Kalliit telineet ja huputukset olivat
tässäkin kohteessa tarpeettomia.
Huomaa myös puhaltajan työasu: T-paita, lippis, aurinkolasit ja kuulosuojaimet. Raitisilmakypärä ja haarniskat ovat tarpeettomia näin työskennellessä. Kansanterveyslaitos, Helsinki.
05.07.2004

Telakalla

Huoltomaalaukset ovat vaivattomia
Pölyttömän TORBO-tekniikan ansiosta.
Laivan puhallustyöt tehtiin sen
kolmituntisen satamassaolon aikana. Näin
jatkettiin joka ilta, kunnes vaaditut alueet oli
saatu puhallettua. Töiden valmistuttua maalaus suoritettiin vastaavalla tavalla ruostevapaalle pinnalle puhalluksessa käytetyn INHIBIITTORIN ansiosta.
05.07.2004

Töhryn poisto

Tämäkin kohde saatiin siistiksi TORBOLLA.
Pölyttömästi ilman luontoa likaavia liuottimia.
Sääolosuhteet eivät vaikuta työskentelyyn.
Helsinki, Pihlajanmäki.
02.07.2004

Kauppakorkeakoulu

Helsingon kauppakorkeakoulun julkisivun pesu on yksi suurimmista julkisivupesutöistä. Keltatiilistä julkisivua oli yli 5500 m² ja suojattavaa pintaa yli 2000 m². Lisäksi sisäpihan terastirapatut seinät pestiin. Ei kemikaaleja, happoja, pesuaineita tai liuottimia. Vaan ympäristöystävällisesti Torbolla, ruokintakalkilla ja vedellä. Koko työ suoritettiin autonostimesta, ei telineitä, ei huputuksia. Haastavaa oli tiilen pehmeys ja liki 50 vuoden kaupunkilika. Kaikki onnistui tiilipintoja tai saumoja vahingoittamatta.
01.07.2004

Viiratelan karhennus

Viiratelan karhennus ennen uudelleenpinnoitusta. Inhibiittori piti telan ruosteesta vapaana. Näin voitiin karhentaa kaikki 11 telaa yhtäjaksoisesti kuten uudelleen pinnoituskin.
01.07.2004

Tiilikatto

Suojelukohteen katto on kuin uusi TORBOn ja kalkkivesipesun jälkeen.
30.06.2004

Työtuomioistuin Helsingin Kaivopuistossa

Kaksi pesutulosta: Vasemman puoleinen puhdistus 3 kertaa pesuaineella ja painepesurilla. Oikenpuoleinen tulos kertaalleen TORBOLLA.
17.06.2004

Peltikatto Suomenlinnassa

Huonokuntoisenkaan suojelukohteen katto ei kärsinyt Torbon hellässä käsittelyssä. Inhibiittori antoi useamman päivän aikaa maalaukselle, kun ruostuminen voitiin ehkäistä. Torbo on ainoa hyväksytty peltikattojen puhallusmenetelmä Suomenlinnassa.
17.06.2004

Käyttöturvallisuustiedote (pdf 90 kt)